Ezt az ételt Szegedi Éva receptje ihlette (Az előételtől a desszertig. Ételallergiások receptkönyve, Alexandra 2006), de főzési szokásaink és igényeink szerint módosítottam.
Fél kiló pulykamellfilét bepácolunk olajba és az általunk tolerált fűszerekbe (majoránna, borsikafű, fokhagyma stb.). Másnap kivesszük, szeletekre vágjuk, majd serpenyőben, olajon sóval és a páccal együtt majdnem készre sütjük. Közben 2 ek barna rizslisztből, 2 ek vajból vagy tejmentes megfelelőjéből, 300 ml rizstejből és fél kk sóból besamellt készítünk, ízlés szerint fűszerezzük. Egy közepes cukkinit meghámozunk, felkockázunk, és serpenyőn sóval megpárolunk. A húst tűzálló tálba tesszük, rátesszük a cukkinit és a besamellt. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment