Mi szerencsére bírjuk a répát, de vannak, akik nem, nekik dedikálom ezt a receptet.
A körte alakú, kanadai sütőtök nem jó erre a célra, mert túl édes. Nagyon jó a Halloweent idéző, nagy, kerek, narancssárga héjú fajta, ill. a hokkaidó-tök (kicsi, kívül sötétzöld, fehér csíkos).
A tököt félbevágom, kikaparom a magházát, és héjastul szeletekre vágom, utána vágom csak le a héját (így könnyebb). Egy húszdekás darabot vékony hasábokra vágok. Hasonló darabokra vágok egy karalábét. Egy kisebb hagymát apróra vágok. Sós vízben felteszem főni a karalábét meg a hagymát. Aki bírja, tehet bele néhány ágacska zöldpetrezselymet is. Kb. öt perc főzés után beleöntök fél tasak mirelit zöldborsót. Tíz perc múlva jöhet bele a tök meg egy marék gluténmentes száraztészta (pl. Tóthék tésztája). Készre főzöm és egy kis olíva- vagy más hidegen sajtolt olajat öntök bele.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment