Fél kiló pulykafelsőcombot lehártyázunk (eléggé babramunka) és húsdarálón ledaráljuk. Egy pici vagy fél nagy fokhagymagerezdet átnyomunk a fokhagymaprésen, és fél kávéskanál kakukkfűvel meg fél teáskanál sóval együtt a húshoz adjuk, összekeverjük. Vizes kézzel mogyorónyi gombócokat formázunk a masszából. Nem kell hozzá sűrítőanyag, szépen összeáll. Serpenyőben, olajon minden oldalról kicsit átpirírjuk, hogy sehol ne legyen rózsaszín, aztán addig sütjük, amíg picit pirulni nem kezd. Ekkor felöntjük vízzel, és kb. 20 percig főzzük-pároljuk. Közben tíz deka kínai rizstésztát leöntünk bő forró sós vízzel. Amikor megpuhult, leszűrjük. A gombócokat a tésztához adjuk. Aki bírja a húslevet, a gombócok megmaradt levéhez tegyen egy kis gluténmentes keményítőt, forralja készre, és ezt a mártást is öntse a tésztára.
Színes zöldségekkel tálaljuk.
Tuesday, December 19, 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment