Monday, December 4, 2006

Spenótos-csicseriborsós tészta

Ez meg vacsorára lesz. Kétszemélyes adag.
10 deka csicseriborsót áztatás után puhára főzünk, utána megsózzuk, és hagyjuk, hogy beszívja a sót. (Több borsót is megfőzhetünk egyszerre, és másnap falafel vagy hummusz lehet belőle, már ha valaki bírja az összetevőit.) Megfőzünk és leszűrünk egy csomag Tóthék fodroskockáját is. Egy nagy csokor spenótot megtisztítunk, megmosunk, lecsöpögtetünk, és olívaolajon megpárolunk. Zúzott fokhagymát, szerecsendiót tehetünk bele. Csíkokra vágjuk, hogy jobban elvegyüljön a tésztával, majd hozzákeverjük a tésztát és a lecsöpögtetett csicseriborsót.

1 comment:

Zsofi foodblogja said...

Szia Noémi, megnevezlek/szólitalak/taggellek :)
http://kakaoscsiga.blogspot.com/2006/12/szoci-finomsgok_05.html