Wednesday, April 11, 2007

Nyúlpástétom

Tudom, kicsit morbid így húsvét táján, de ez az az időszak, amikor még Magyarországon is könnyen lehet házinyúlhúst kapni, a család még a Kaiser's-ben is látott. Nagyon finom, gyenge hús, és szinte soha nem allergizál.
Egy nyúlcombot felteszünk főzni, a són kívül adhatunk még hozzá majoránnát és hagymát vagy fokhagymát. A főzés végefelé beletesszük a nyúl máját, és még kb. tíz percig főzzük. Főzés közben vízbe vagy rizstejbe áztatunk egy szelet gluténmentes kenyeret, egy kiskanál lenmagot pedig mozsárban kicsit megtörünk és leöntjük egy kevés forró vízzel. A főtt, kicsontozott húst, a májat, a kinyomkodott kenyeret, a szitán átpasszírozott lenmagzselét, egy evőkanál olívaolajat, valamint fél-fél főtt sárgarépát és fehérrépát (én az előző napi zöldséglevesből vettem ki) egészen simára turmixolunk. Kicsi téglalap alakú, kizsírozott formába kaparjuk, elsimítjuk, alufóliával letakarjuk és nem túl forró sütőben, kb. 170 fokon húsz percet-fél órát sütjük.
A mi adagunk éppen elfért egy, az ikeás gyerekkészletből származó pici téglalap alakú, meg a karéjos pici tortasütőformában.
Ha egész nyulat veszünk, a megmaradt részeket fagyasszuk le. Nagyon jó pl. babáknak, első húsféleségként, főzelékbe.

No comments: