Friday, November 24, 2006

Diétás falafel

Nati magában is szereti a főtt csicseriborsót, persze ilyenkor le szoktam neki szedni a borsó celofánszerű héját. Aki bírja, tehet hozzá paradicsomszószt is. Az én kedvencem viszont a falafel. Az eredetit áztatott csicseriborsóból készítik, csípős fűszereket tesznek hozzá és bő olajban sütik ki. Morzsálódóbb, de kímélőbb a következő változat:

A csicseriborsót áztatás után megfőzzük és magában, vagy párolt hagymával húsdarálón ledaráljuk. Sót és apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá. Illik hozzá a kumin meg az őrölt koriander is. Pici, kerek fasírtokat formálunk a masszából, és teflonserpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A férjemnek borsos-fokhagymás joghurtszószt szoktam hozzá csinálni. Aki ételallergiás, de bírja a sült paprikát, kap egy bónuszreceptet:

No comments: