Monday, November 20, 2006

Bemutatkozás









Noémi vagyok, egy hároméves ételallergiás kislány, Nati anyukája. Egy ideje én magam is ételallergiával (intoleranciával) küzdök. Nati a következőket nem eheti: tejtermékek (a márkázott vajat kivéve), szója, búza, árpa, rozs, zab, csirke, tojásfehérje, kakaó, alma, paprika, paradicsom. A mesterséges adalékanyagokat is kerüljük. A földi- és a törökmogyorót nem is próbáltuk, felesleges lenne... Ilyen diéta mellett sok találékonyságra van szükség, főleg hogy Nati elég finnyás, ezért időről időre új recepteket szoktam kitalálni vagy alkalmazni. Eddig egy lengyel receptbázisba vezettem be őket (www.malyalergik.pl), de úgy gondoltam, talán Magyarországon is jól jönnek valakinek...

Felhívom azonban a figyelmet arra, hogy allergiások vagyunk, NEM lisztérzékenyek! A csekély mértékben gluténnel szennyezett élelmiszerek (pl. köles, hajdina, amaránt) nekünk nem ártanak, de lisztérzékenyek ezeket ne fogyasszák! Hacsak nem ellenőrzötten gluténmentesek, mint némelyik bioboltban kapható drága német köles- vagy hajdinatészta, vagy a Schär termékek (amik nekünk viszont nem jók, mert szójalecitint tartalmaznak).

Lengyelországban élünk, de az itt kapható alapanyagokat általában Magyarországon is meg lehet találni. Főként a bioboltok és a kistermelői piacok kínálatából szoktunk válogatni.

2 comments:

Unknown said...

Nagyon jó az oldalad! Sok sikert hozzá! Puszi
Ábel

Cobold said...

Él még a blogod? Olyan nagyon régi a legfrissebb bejegyzés, 2007-es... most meg 2011 van. Valszeg ezért is nem találtam meg eddig. Pedig nagyon jól jött volna.
Mi jóval kevesebb tapasztalattal bírunk egyenlőre, de hasonlóan nyomulunk, mint ti.
http://mitegyek.blog.hu/
Ez a mi oldalunk.