Wednesday, November 29, 2006

Rakott kel

Egy fél fej kelkáposztát gőzfőzőedényben al dente-re főzünk. Ledarálunk 30 deka pulykafelsőcombot, és sóval, balérlevéllel, kevés fokhagymával olajon megpároljuk. Al dente-re főzünk 10 deka rizst is. Elválasztunk egy tojássárgát (ld. itt). Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, és belefektetjük a káposztalevelek felét (fel is lehet őket vágni). A káposztára rátesszük a húst, rá a rizst. A tojássárgáját összekeverjük egy kis vízzel és ráöntjük a rizsre, megszórjuk őrölt köménnyel. Beborítjuk a maradék káposztalevéllel és sütőben átsütjük.
Tojássárgája helyett szója- vagy zabtejszínt is használhatunk, ebben az esetben a rakottas legtetejére is önthetünk egy keveset, hogy rásüljön.

1 comment:

Anonymous said...

Koszonom, hogy egy erdekes blog